Back to Top

Hitta rätt däck för att Maxa din Körupplevelse

Vi hjälper dig med råd inför ditt köp så att du ska känna dig trygg bakom ratten när du rullar ut från våran verkstad här hos oss på Autopoolen i Göteborg

Vi har fälgar som passar de flesta bilmodeller både plåtfälgar och alumininumfälgar

Vi hjälper dig med råd inför ditt köp så att du ska känna dig trygg bakom ratten när du rullar ut från våran verkstad


VI ERBJUDER ETT BRETT SORTIMENT AV FÄLGAR FRÅN KÄNDA TILLVERKARE

Nya fälgar kan förändra utseendet på just din bil. När du ska köpa nya fälgar till din bil finns det mycket att välja på som design, färg, material.

Vi har ett brett sortiment av aluminiumfälgar men vi kan även erbjuda ett brett utbud av stålfälgar som finns till dom flesta bilmärken och modeller.


breytonSpecialwheels

Vårt standardsortiment med åtta olika varumärken kompletteras med ett beställningssortiment om 14 varumärken till. Tillsammans blir det ca 300 olika fälgmodeller i alla tänkbara designer där många är specialanpassade för särskilda bilmärken.Nitro Wheels - OZ racing - Image - Cub - Breyton - MSW - Advanti Racing - Ballistic Off Road

Välj rätt storlek

Storleken du vill välja för hjulen beror på hur du vill ha det utseende du önskar. En 17 tums bilfälg kan betraktas som en mindre fälg vilket innebär att du har ett större hjulgummi och mindre chans att böja bilfälgen när du träffar vägen. 18 tum sägs vara den perfekta storleken eftersom det ger ett nytt utseende och förhindrar att din bilfälg skadas. På samma sätt, om vi har en större bilfälg säger 19 tums fälg eller 20 tums fälg minskar storleken på gummihjulet som kan böja eller skada ditt hjul beroende på om fordonet har en on-road eller off-road körning.

rialRautamo

Är ett etablerat fälgföretag som ligger i Vimmerby som huvudort. Kontoret är inrett i direkt anslutning till ett höglager där vi lagerför c.a 30.000 fälgar lättmetallfälgar och närliggande tillbehör.BBS - Rial - Brock - Etabeta - GMP - R series - Vertini - Stance - Oxigin - Spath - Vossen - Arcasting - SUP

Välj rätt bredd på fälgen

När du har bestämt storleken på din bilfälg kan man sedan välja ett stort eftermarknadsbilhjul som passar på fälgen. Om däcket inte passar bilfälgen kommer det att sträcka gummihjulen och korrekt tryck är inte uppdelat över bilfälgens bredd. Detta rekommenderas absolut inte eftersom slitaget är för bra att hantera när tiden går och lätt kan skada bilfälgen när den träffar en hård stöt. Dessutom kan ditt däck lätt lossna i värsta tänkbara scenarier.

nitroOCL Brorssons

Modet skiftar snabbt när det gäller fälgar och fälgdesign vi har koll på vilka trender och modeinriktningar som gäller och vad som kommer att efterfrågas imorgon. Vi har ständigt örat mot marken för att hänga med i fälgmodet.Aez - Dotz - Dezent - Enzo - MAK - LND - BBS - Alcoa - Lemmerz

Hjulets omkrets

När vi köper eftermarknadshjul är det viktigt att veta att omkretsen av de tidigare hjulen och de nya eftermarknadshjulen är densamma. Detta beror på att om det nyinköpta bilhjulet är antingen av större eller mindre storlek kommer det att påverka hastighetsmätaren ABS och dragkraftskontrollen negativt. Dom nya bilfälgarna kommer inte att passa och orsakar därmed problem under körning. Omkretsen för det nya eftermarknadshjulet bör ligga inom 3 procent av det tidigare original hjulen.

Att ha rätt förskjutning på fälgen

Att ha rätt förskjutning är också mycket viktigt så att bromsoket inte stör din fälg. Om du har valt en bilfälg som har mycket utrymme mellan bilfälgen och bromsoket måste en spacer installeras i hjulet för att driva hjulet utåt och minimera gapet. Här lägger du i princip till offset utan att ändra hjulets storlek.

Ta hand om dina nya fälgar

Vissa hjultillverkare har en garanti vars bestämmelser säger att man bara får tvätta hjulen med vatten. Vissa tillåter också en mild tvål. Kolla upp detta innan du tvätta fälgarna. Vissa fälgtillverkare vill att man tvättar med speciella medel.


Så här tvättar du dina fälgar

Innan vi börjar vill vi informera dig om att det finns olika fälgar och därmed olika sätt att tvätta. Huvudregeln är att inte tvätta med för lite vatten eller använda sig av starka rengöringsmedel.

Tvätta aldrig varma hjul med kallt vatten, snabba förändringar kan chocka hjulet och skapa små sprickor.


Hur ofta ska man tvätta fälgarna?

Givetvis är detta en smaksak, se till att dom är rena och snygga så får din bil ett trevligare helhets intryck.

Är det vägsalt ute så bör du tvätta en gång per vecka för att minska skador.


Hur tvättar jag OEM Målade fälgar?

De flesta fabriks utrustade ”OEM” lättmetallfälgar är målade. Här gäller samma metod.


Rengöring Chrome Finish fälgar

Krom är en plätering som appliceras på hjulytan. Skulle minsta felaktighet uppstå i målet, riskerar du att kromet förstörs, använd helst inte under vintern pga vägsaltet.

Kromet släpper enklare än en orginalfälg.


Rengöring av fälgar med maskinbearbetad Finish

Dessa hjul kan du använda året runt utan problem.


Rengöring av hjul med en polerad aluminium Finish

Aluminiumfälg med en polerad yta och inte målad.  

Samma procedur som en vanlig tvätt, använd dock polermaskin för att hålla den där fina finishen.


Rengöring av hjul med matt finish

En matt finish genereras genom användning av färg som torkar med en grov yta full av brister och gropar som diffunderar ljusstrålar, vilket gör att hjulytan verkar icke-reflekterande för ögat.

Polera och vaxa inte matta fälgar.

vossen

nankang

hankook

fa1

fa2

fa3

fa4